Yükseköğretime Geçiş Sınavı 2024

Psikolojik Danışmanımız Özlem Saraç tarafından 11 ve 12.sınıf velilerimize yönelik Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Bu sunumda; Psikolojik Danışmanımız, TYT ve AYT içeriği hakkında bilgilendirme yaptı. Ortaöğretim başarı puanının öneminden bahsedip ders notlarının önemli olduğuna vurgu yaptı. Öğrencilerimizin TYT ve AYT puanları ile nereleri tercih edebileceklerini paylaştı. Ayrıca hedef belirlemenin ve düzenli ders çalışmanın başarıya ulaşmadaki önemi üzerinde durdu. Sunumun devamında Felsefe öğretmenimiz Annalisa Franchi de İtalya’da Üniversite başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda velilerimize İtalyada üniversite sistemi, üniversitelerin içerikleri, üniversiteye giriş sınavı, burslar ve İtalya’da yaşam şartları hakkında detaylı bilgi verildi.

Bununla birlikte Psikolojik Danışmanımız; velilerimize, öğrencilerimizin ergenlik dönemi içinde olduğuna vurgu yaparak sınav sürecinde çocuklarına anlayışlı ve destekleyici davranmalarının çok önemli olduğunu belirtti.