Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi
Haberler

Kariyer Yolunda Bizden Biri - Canberk Baltay, Ezgi Mete Baltay ve Furkan Çarkçı

Kariyer günlerinin ikinci gününde mezunlarımızdan Canberk Baltay, Ezgi Mete Baltay ve Furkan Çarkçı'yı okulumuzda ağırladık. Öğrencilerimiz,  mezun okudukları bölüm hakkında bilgilendirme yapıp öğrencilerimize deneyimlerini paylaştılar.
Canberk Baltay, meslek seçim sürecinden bahsetti ve şunları paylaştı :Lise yıllarında ergenlik dönemindesin ve kafan karışık, kendinle ilgili ne biliyorsun ki kendinle ilgili karar vermeni istiyorlar. Bu noktada Sabancı Üniversitesi’ni seçtim. Bu üniversiteyi seçmenin önemli bir sebebi vardı, iki yıl ortak eğitim alıp kendinizi bulup ona göre seçim yapıyorsunuz.Kendim için doğru tercihin mühendislik olduğunu biliyordum ama bilgisayar mı endüstri mi? ona karar veremiyordum.
Bence problem çözmeyi bilen kişiye mühendis denir. Endüstri mühendisliği aslında bir üretim sistemleri mühendisliğidir, dedi.
Baltay:Anda kalıp anın kıymetini bilmek çok önemli, öğrencilerimize lise yıllarının kıymetini bilin, dil eğitimine önem verin. Aldığınız dil eğitiminin hayatınızın her noktadında faydası oluyor. Geriye dönük baktığımda kıymetini daha iyi anlıyorum, dedi.

Mezunumuz Furkan Çarkçı ise, Cenova Üniversitesi'nde Gemi İnşaatı Mühendisliği bölümünden bahsetti. Hedef belirlemenin önemi üzerinde durdu. Küçük yaşlardan bu hedefi belirlediğini ailesinin de bu işi yaptığını belirtti.
Gemi inşaat yapımı tekne tasarlama konusunda Türkiye'nin önemli bir noktada olduğu, Türkiye'nin, tekne tasarımı konusunda ABD ve İtalya'dan sonra üçüncü sıradadır, bu çok iyi bilinmeyen bir bilgi ama bu konuda çok iyiyiz. Bu bölümden İşsiz kalan yok. Hele ki italyanca bilmek bu sektörde büyük avantaj sağlar, İtalya'da tershaner çok.
Öğrencimiz "üniversite önemli ama iş ortamında kendini geliştirmek çok daha önemli" , dedi.
Mezunumuz Ezgi Mete Baltay ise, Özyeğin Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden mezun olduğunu masterı ise deneyim tasarımı konusunda İtalya'da yaptığını paylaştı ve bölümü hakkında bilgi bilgi verdi. Bu bölümde çok sayıda ürün ortaya koymak esastır. Endüstriyel tasarım bölümünde ortaya ürün koymak çok önemli, bu sanatsal bir ürün değil çünkü soyut değil endüstriyel tasarım içeren bir bölüm, koymak önemlidir, dedi. İş deneyimi konusunda ise şahıs firmalarına göre kurumsal firmalarda daha profesyonel hizmet oluyor, dedi.
Konuklarımız iki dil bilmenin iş bulma sürecine çok katkı sağladığını, kapılar açtığını paylaştı.
Etkinliğimiz öğrencilerimizin sorularına cevap verilerek tamamlandı.
Bu keyifli paylaşım için mezun öğrencilerimize teşekkür ederiz.