Bilim Müzesi 2023

Bugün  12.sınıf öğrencilerimizle birlikte İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Gülhane'deki "Bilim ve Teknoloji Tarihi” müzesini ziyaret ettik. Tarih boyunca çeşitli Müslüman bilim insanlarının icat ve buluşlarının sergilendiği bu müzeyi gezmeden önce, kurulmasında büyük emeği olan ve 2018 yılında vefat eden, Prof.  Dr, Fuat Sezgin hocamızın kabrini ziyaret ettik.

Daha önce ders olarak gördüğümüz, Müslüman bilim insanlarının çalışmalarını öğrencilerimiz büyük bir heyecanla izlediler.
Daha sonra da Muhteşem Süleyman'ın banisi olduğu Süleymaniye Camii’ni ziyaret ettik. Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman'ın ve Hürrem Sultan'ın kabir ziyaretlerinin ardından hep birlikte yaptığımız kuru  fasülye  ziyafetiyle gezi programımızı tamamlamış olduk.