Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi
Haberler

Uzayın doğuşu ve evrimi Dr. Gabriele GIOVANNINI

Özel Galileo Galilei Fen Lisesi, birkac yıldan bu yana yarıyıl tatilinden önceki son haftayı Pisa’li ünlü bilim insanı Galileo Galilei ‘ye adayarak Galilei Haftası düzenlemekte ve hafta boyunca tum sınıflardan öğrencilerimiz astronomi, fizik ve bilimin farklı konuları hakkinda çeşitli konferanslara katılma imkani bulmaktadırlar. Bu konferanslardan biri de 16 Ocak 2024, Salı günü, 9, 10  ve 11. Sınıf öğrencilerimizle yapılmıştır.
Konferansa Bologna Üniversitesinden emekli Profesor Gabriele Giovannini “ Evrenin Doğuşu ve Evrimi” başlıklı konuyla katılarak, evrende varolan belli baslı objeler üzerine cok ilgi çekici bir konuşma yaparak yıldızların, galaksilerin ve galaksi topluluklarının meydana gelişleri hakkında aydınlatıcı bilgiler vermiştir. Profesör Giovannini konuşmasını Evrenin ‘ yapısı ve “sırlarına” acıklık getirerek tamamlamıştır.
Galileo Lisesi öğrencileri,  konferansı büyük bir dikkatle dinleyerek  ve konferans sonunda çeşitli sorular sorarak konu hakkındaki merak ve ilgilerini de göstermişlerdir.