Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi
Haberler

Floransa'da 9 ve 10. sınıflar 2023

Özel Galileo Galilei İtalyan Lisesi olarak 23 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında Floransa'da, 9 ve 10. sınıflarımıza yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz dil okulu ve gezi programında öğrencilerimizin İtalyanca'yı pratik yaparak geliştirmelerine ve İtalyan kültürü ile ilgili öğrendiklerini günlük hayatta uygulamalarına imķân yaratmayı amaçladık. 

Öğrencilerimiz bu konuda çeşitli kazanımlar elde etmenin yanında İtalya'nın tarihi dokusu içerisinde hayranlıkla bulundular ve İtalyan mutfağı atölye çalışmasına katıldılar. İlk gün gerçekleştirdiğimiz şehir turumuzun ardından özel olarak Uffizi Müzesi, Galleria dell'Academia, Santa Croce Basilikası, Fiesole, Michalengelo Tepesi'ni ziyaret etme şansı buldular. Haftasonu programında ise Cinque Terre, Siena ve Bologna şehri gezileri vardı. 

Cinque Terre'de Vernezza ve Monterosso'da trekking yapmanın, denize girip eğlenmenin yanısıra  Siena ve Bologna şehir turu ile İtalyan kültürünü tanıma ve gelecekte eğitim hayatlarını geçirebilecekleri şehirlerin havasını soluma şansı buldular.