MUN KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİNDEN ONURSAL DELEGE ÖDÜLÜ

Galileo Galilei İtalyan Lisesi MUN kulübü öğrencileri dünyanın en prestijli konferanslarından biri olan MUN’e (Model United Nations / Model Birleşmiş Milletler) bu yıl da katılarak okullarını başarı ile temsil etmişlerdir.

12-14 Ocak tarihlerinde MEF Okulları tarafından düzenlenen MefHighMun 24’e katılan öğrenciler toplam 8 komitede dünya sorunlarını masaya yatırarak, tartışmışlardır. İngilizce öğretmenleri Seda Kiriş’in de öğrencilere eşlik ettiği konferansa Türkiye’nin dört bir yanından lise düzeyinde toplam 400 delege katılmıştır.

Konferansta 9. sınıf öğrencilerimizden Mert Kutlutürk’ün “Onursal Delege” ödülüne layık görülmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Güz dönemi faaliyetleri içinde öğrencilerimiz, diplomasi, uluslararası ilişkiler ve Birleşmiş Milletler hakkında bilgi edinebilecekleri bir eğitim simülasyonu olan ve akademik faaliyet anlamı taşıyan MUN’e katılmış ve İngilizce dil hakimiyetlerini ve becerilerini de geliştirerek dönemi başarılı bir şekilde tamamlamışlardır.