Keplerin Hayatı ve Keşifleri - Prof. Giancarlo GETTI

Özel Galileo Galilei Fen Lisesi, birkaç yıldan bu yana yarıyıl tatilinden önceki son haftayı Pisa’li ünlü bilim insanı Galileo Galilei ‘ye ye adayarak Galilei Haftası duzenlemekte ve hafta boyunca tüm sınıflardan öğrencilerimiz astronomi, fizik ve bilimin farklı konuları hakkında çeşitli konferanslara katılma imkanı bulmaktadırlar. Galileo Galilei haftasının 4. günü etkinliklerinde, 18 Ocak 2024 Perşembe günü,10. sınıf öğrencilerimiz , Sayın Giancarlo Getti’nin “ Kepler’in Gökyüzü Fırtınası” konferansına katılmışlardır.
Konferansta sanat ve edebiyatın  çeşitli alanlarında bizleri etkileyen yıldızların düşüncesinden , modern astronomi ve bilim araştırmalarına uzanan konferansı öğrencilerimiz,  büyük bir dikkat ve ilgi ile dinlemişlerdir.