29 EKİM KUTLAMALARI 100. YIL

Mustafa Kemal,  cumhuriyeti ilan ettiği o kutlu sabaha, koca bir milletin kurtuluşunu, aydınlığı gizlemişti. Yüreğini gizlemişti…

Öyle bir sırdı ki bu, ölüme dahi korkmadan karşı koyabilecek gücü nakış nakış işliyordu bir milletin kaderine.

Mustafa Kemal, bedeninde binlerin ruhunu taşıyordu cumhuriyeti ilan ettiği o sabah. Bu sayısız yıllık bir gebeliğin sancılı doğumuydu. Bunu biliyor ve gururla taşıyordu emanetini.

Cumhuriyet, destanlar yaratan bir ruhun,  tarihe geçecek en şanlı tacıdır.Bu tacı gururla taşıyan Galileo Galilei İtalyan Lisesi öğrencileri, Büyük  Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençler,  büyük bir heyecan ve özveriyle hazırladıkları törenle 100. yıla ne kadar yakıştıklarını bir kere daha gösterdiler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz.