Akran Zorbalığı 11. Sınıf

11. sınıf öğrencilerimize psikolojik danışmanımız tarafından  “Akran Zorbalığı” sunumu yapıldı. Psikolojik danışmanımız, sunumun ilk kısmında, akran baskısı ve sonuçlarını  açıklayarak  okul temelli önleme çalışmalarını paylaştı.
İkinci kısımda ise akran çatışması ve akran zorbalığı arasındaki farklara, zorbalık türlerine değinerek fiziksel, sözel, sosyal ve siber zorbalık hakkında bilgi verdi. Öğrencilerimize sunumda, zorba, mağdur ve olaya tanık olanların özelliklerinden bahsedip bu tür durumlarla karşılaşırsak neler yapabiliriz gibi sorulara cevap olacak bilgilendirmeler yaptı.
Sunumda özellikle siber zorbalığın hukuktaki yerine vurgu yapılıp  disiplin yönetmeliğinde akran zorbalığının disiplin suçu sayıldığını açıkladı.
Bilinç kazandırma ve farkındalık oluşturma amaçlı yapılan sunum, öğrencilerimizin sorduğu çeşitli sorulara cevap verilerek tamamlandı.