12 Mart 2023

Ülkeler bağımsızlıklarıyla varolurlar. Bağımsızlık da milletlere altın tepsilerde sunulmaz. Bunun için büyük mücadele verirler, gerekirse aç, gerekirse susuz kalırlar. İşte biz de büyük mücadeleler vererek bağımsızlığımızı kazandık. Can verdik, kan verdik; onurumuzu vermedik. Büyük  Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlığımı kurtardık. Ulusların bağımsızlığını gösteren en önemli unsurlardan birisi de İstiklal Marşlarıdır. Türk istiklalini muhteşem dizelerle anlatan marşımız 12 Mart 1921 tarihinde İlk Meclisimizde oy birliği ile kabul edilmiştir.

Mehmet Akif Ersoy’un  yazdığı bu marş onun bağımsızlık yolunda milletimize duyduğu büyük güvenin ve vatan sevgisinin en güzel ifadesidir.Her  12 Mart, bizlerde bu duyguların yeniden en yoğun haliyle yaşanma vesilesidir. Okulumuzda ders içi  etkinliklerle Marşımızın ruhunu öğrencilerimize kazandırmaya çalışıyoruz. Ayrıca pano çalışmasıyla da görsel etkileşim oluşturuyoruz. Bu vesileyle bağımsızlığımı kazandıran başta Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Yazdığı marşla vatan ve özgürlük duygusunu kalbimize işleyen Mehmet Akif Ersoy’a da şükranlarımızı sunuyoruz.