Yapay Zeka ve Derin Öğrenme Uygulamaları Doç. Dr. Taner ARSAN

Bilim haftası etkinliği kapsamında son konuğumuz olan Kadir Has üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taner Arsan'ı okulumuzda ağırladık. Yapılan sunumda Yapay Zeka ve Derin Öğrenme Uygulamarı hakkında bilgi edindik. Sunumda mühendis kimdir, ne iş yapar? Bilgisayar mühendisi kimdir? Ne iş yapar? Sorularına  yanıt aradık. Zeka ve yapay zekanın tanımı yapıldı. Akademisyenimiz öğrencilerimizi düşündürücü sorularla sunumuna devam etti. Makinalar düşünebilir mi? Sorusunu yöneltti gibi sorularla öğrencilerimizi sunumun içinde tutmaya devam etti. Turing testi, yapay zeka terminolojisi ve yapay zekanın da arkasında matematik olduğuna değindi. Daha sonra Sayın Arsan, Makine öğrenme ve derin öğrenmenin farklarına değindi.
Gelişen dünya dinamikleri,  video analitiğe geçiş süreci, video analitik çözümleri, ChatGPT, Chatbot ve eğitimde yapay zekanın rolü üzerinde durarak bilgilendirici, akıcı ve keyifli sunumuyla bilim haftasına ve öğrencilerimize katkı sağladı.