Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

TİYATRO, AYDINLIK BİR GELECEKTİR.

   Hisse-i Şayia (Bir Evlilik Komedisi) |

08 Aralık 2018 Cumartesi günü, okulumuz öğrencileri İBB Şehir Tiyatroları’nın “Hisse-i Şaiya” adlı tiyatro oyununu Kağıthane Sadabad sahnesinde izlediler. Meşrutiyet Dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci'nin oyununda; şiddetli geçimsizlikle boşanıp yıllarca birbirinden ayrı kalan, her karşılaşmada ezeli-ebedi kavgalarını tekrarlayan, birbirlerine dava üstüne dava açan, gülünç duruma düşseler de bu didişmeden adeta zevk alan fakat aslında her şeye rağmen birbirini seven karı kocanın ve onların arasında kalan genç kızın öyküsü eğlenceli bir üslupla aktarılıyor.

Gerek cümleleri, gerekse de diyaloglarda kullanılan kelimeleriyle oyunun her anı Osmanlı kültürünü yansıtıyor. Ancak buna rağmen oyundaki güncel göndermeler; tiyatronun her devre uyarlanabileceğini, tiyatronun her devrin tiyatrosu olabilecek bir ölümsüzlük taşıdığını açıklıyor.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin, tiyatroyu öğrencilere sevdirmek amacıyla düzenlediği etkinlikte oyuncu kadrosunun bir yıldızlar geçidi olması öğrencilerimizi ayrıca mutlu etti. Öğrencilerimiz sanat dolu, bol kahkahalı keyifli dakikalar geçirdiler.