Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Sultan Ahmet Camii Tarih ve Kültür gezisi

               04 Mayıs 2017 Perşembe günü İsmail Pehlivan Bülent Parlar ve İdarecimiz Renata Yapaöz kontrolünde 66 kişilik öğrenci grubu ile birlikte, Sultan Ahmet ve Süleymaniye Camilerine gezi düzelendi.

Perşembe günü sabahleyin 09.00 da başlayan gezimiz öncelikli olarak Sultan Ahmet Cami'ine gitmekle başladı. Önce görüştüğümüz camii görevlisinden camii hakkında bilgi aldık, öğrencilerimizden özellikle camiye ilk defa girecekler ve cami adabı için zorunlu görülen kıyafetleri giyen kız öğrencilerimizin heyecanı görmeye değerdi. Saatlerimiz 11.00 i gösterirken Sultan Ahmet Camiinden ayrılıp, Süleymaniye Camine doğru yola koyulduk yarım saatlik yolculuğumuzdan sonra Süleymaniye Camiindeki ziyaretimize başladık, Cami ziyareti için kıyafet zorunluluğu bazı öğrencilerimizin camiye girmemeyi tercih etmelerine rağmen birçok öğrencimizle beraber Süleymaniye Camimizin ziyaretini de gerçekleştirdik, sonrasında Haliç yönüne bakan Camii Avlusunda fotoğraf çekimlerimiz oldu daha sonra ise; Kanuni Sultan Süleyman Han’ın Türbesi ve civarı kabirler ziyaret edilip, meşhur kuru fasulye ikramımızla birlikte saatlerimiz 12.30’u gösterirken tekrar geri Okulumuza dönüşe geçtik. Bu gezimizin verimli ve başarılı geçtiğini, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ziyaretiyle memnun olduklarını söyleyebiliriz.

Bu tür ve benzeri gezilerimizin, öğrencilerimizin Tarih ve Kültürümüz konusunda bilinçlenmelerine vesile olduğunu yaşayarak da gözlemlemiş olduk. Bu gezi programını tertipleyen öğretmenlerimize ve gezi esnasında büyük bir olgunluk gösteren öğrencilerimize teşekkür ederiz.