Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Spor Haftası - Selin Gökbakar - Bizim Mutfak

Sağlık Spor ve İtalyan mutfağı haftası etkinlikleri kapsamında, eski mezunumuz Sevgili Selin Gökbakar bugün çevrimiçi platformda 10. sınıf öğrencilerimiz ile buluştu. Öğrencilerimize, bu okuldaki eğitim hayatından başlayarak kariyer hayatına doğru nasıl bir yolculuk yaşadığını anlattı. Aldığı eğitimlerin ona neler kattığından bahsetti. Kendini geliştirmenin önemli olduğu vurgusunu yaparak öğrencilerimiz ile eğitim hayatlarında alabilecekleri sertifika programlarına değindi. 

Sağlıklı yaşamın tam anlamını ilerleyen yaşlarda daha iyi anladığını, özellikle çocuk sahibi olduktan sonra çok daha iyi anladığını vurguladı. “Bizim Mutfak” isimli YouTube ve İnstagram hesapları üzerinden paylaştığı sağlıklı tariflerini ve pratik bilgilerini öğrencilerimiz ile paylaştı. 

Örnek olarak, sağlıklıymış gibi görünüp aslında sağlıklı olmayan paketli gıdaların alternatiflerinin olduğunu ve bunların yapımının mümkün olduğundan bahsetti, beyaz un yerine siyez unu kullanımının ya da beyaz şeker yerine Hindistan cevizi şekerinin kullanımının daha sağlıklı olduğu bilgilerini öğrencilerimiz ile paylaştı. Katılımı için Sevgili Selin’e çok teşekkür ederiz.