Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Spor Haftası - Danilo Zanna

Galilei Lisesi öğrencileri Danilo Zanna ile buluştular.

Okulumuzun organize ettiği  Geleneksel  Spor ve Sağlık Haftası etkinliklerinin bu yılki açılışını ,davetimizi kabul etme inceliğini gösteren onur konuğumuz ünlü Chef Danilo Zanna ile yaptık.

Ünlü chef ,11 ve 12. sınıf öğrencileri tarafından karşılanarak komferans salonunda misafir edildi ve kendisi Italyan Mutfağının dünyadaki önemini eğlendirici ve bilgilendirici bir şekilde bizlere anlattı. Ünlü chef tarihi bir anekdottan yola çıkarak sözlerinde nasıl bir ressam için renkler ya da bir bestekar için notaların büyük bir ustalıkla değerlendirilmesi gerekiyorsa  yemek malzemelerinin de aynı şekilde önem taşıdıgından bahsetti.Sonrasında ünlü konuğumuz italyan mutfağının zengin çeşitliliğinin üzerinde durdu ve aile bağlarının yemek aracılığı ile sağlamlaştığını ve yemek pişirmenin bir sevgi göstergesi oldugunu hatırlattı.

Konferans sonunda öğrencilerin sorularına yanıt verdi ve hemen sonrasında  okul bahçesine çıkarak tüm okulu selamladı, öğrencilerimizi yaklaşan  İtalyan Mutfağı Haftası münasebetiyle bir italyan yemeği yapmaya davet etti.