Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

SİCİLYA GEZİSİ

GALILEO GALILEI İTALYAN LİSESİ

SİCİLYA GEZİSİ

24-28 NİSAN 2020

4 Gece 5 Gün

GEZİ PROGRAMI:

1.GÜN: İSTANBUL / CATANIA

04.00 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde buluşma

06.45 Check-in ve bagaj işlemleri ardından THY’nin TK1393 sefer sayılı uçağı ile Catania’ya uçuş.

08.05 Catania Fontanarossa Havalimanı’na iniş ve gümrük-pasaport işlemleri ve şehir merkezine hareket ediyoruz. Gezimizde; Duomo Katedrali, Fontana dell’Elefante, Cumhuriyet Meydanı (Piazza Repubblica) ve Etna Caddesi göreceğimiz yerler arasındadır. Gezi sonrası yemek için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra Siracusa gezimiz başlıyor. Ünlü matematikçi Archimed'in yaşadığı kent olan Siracusa ‘ya yapacağımız turumuzda göreceğimiz yerler arasında meşhur Aretusa Çeşmesi, Siracusa Katedrali, Diana Çeşmesi, Apollon Tapınağı ve Altın Kale bulunmaktadır. Gezi sonrası otelimize geliyoruz. Geceleme otelimizde.

2.GÜN: CATANIA

07.00 Uyandırma

07.30-08.30 Açık büfe sabah kahvaltısı

08.45 Otelden hareket

Bugün gezimizde, Etna & Taormina & Savoca var. İtalya’nın Avrupa’daki tek faal yanardağı olan Etna Yanardağı’nın(1800 mt. Yakınına çıkılarak) görülmesinin ardından Sicilya’nın en güzel kıyı kentlerinden olan Taormina ’ya geçeceğiz. Tauro Dağı’nın eteklerinde bulunan bu kentte Roma-Yunan tarzı tiyatronun görülmesinin ardından alışveriş için serbest zaman fırsatı bulabileceksiniz. Serbest zamanımız sonrasında Savoca ’ya hareket ediyoruz. Dünya’nın gelmiş geçmiş en iyi film üçlemelerinden biri olarak gösterilen The Godfather ( Baba ) filminin çekildiği bu şehirde, Al Pacino’nun kahve içtiği kafede kahve içip, filmin çekildiği sokaklarda dolaşarak zamanımızı güzel bir şekilde geçireceğiz. Gezi sonrası otelimize geliyoruz. Geceleme otelimizde.

3.GÜN: CATANIA- PALERMO

07.00 Uyandırma

07.30-08.30 Açık büfe sabah kahvaltısı

08.45 Otelden hareket

Sabah kahvaltısının ardından Palermo’ya hareket ediyoruz. Varışımızı takiben Palermo şehir turu. Gezimizde, Cappella Palatina, San Giovanni Katedrali, Politeama Meydanı, Normanni Sarayı, Quattro Canti Meydanı, Via Roma ve Via Liberta caddeleri göreceğimiz yerler arasındadır. Gezi sonrasında otelimize geliyoruz. Geceleme otelimizde.

4.GÜN: PALERMO

07.00 Uyandırma

07.30-08.30 Açık büfe sabah kahvaltısı

08.45 Otelden hareket

Sabah kahvaltısının ardından Erice &Monreale gezimizi gerçekleştiri yoruz. Gezimizde; surları, avlulu taş evleri ve sokaklarıyla tipik bir ortaçağ şehri olan Erice ’de yapacağımız gezi sonrası Sicilya’nın en önemli kilisesinin bulunduğu Monreale şehrine hareket ediyoruz. Monreale şehir turumuzda alışveriş caddesi, Vittorio Emmanuel Meydanı ve Monreale Kilisesi göreceğimiz yerler arasındadır. Gezi sonrasında otelimize geliyoruz. Geceleme otelimizde.

5.GÜN: PALERMO- CATANIA- İSTANBUL

07.00 Uyandırma

07.30-08.30 Açık büfe sabah kahvaltısı

08.45 Otelden hareket

Sabah kahvaltısının ardından otelimizden hareket ediyoruz. Güzergâh üzerinde Cefalu gezimizi gerçekleştiriyoruz. Tiran Denizi kıyısında yer alan şirin balıkçı kasabası Cefalu ’da 12.yüzyıl tarihi katedrali, balıkçılar kapısı ve şehrin özgün sokaklarında geçireceğimiz güzel vaktin ardından Catania Havalimanı’na devam ediyoruz. Varışımızın ardından bagaj ve bilet işlemlerini yapıyor Türk Hava Yollarının TK 1396 sayılı tarifeli seferi ile saat 19.45’te İstanbul'a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 22.10’da İstanbul'a varış ve gezimizin sonu.

UÇUŞ DETAYLARI

TK 1393

THY

İSTANBUL- CATANIA

06.45-08.05

İtalya saati

TK 1396

THY

CATANIA– İSTANBUL

19.45-22.10

Türkiye saati

24 NİSAN GİDİŞ

28 NİSAN DÖNÜŞ

2020

Gezi Ücreti

850 €

GEZİYE DÂHİL OLAN HİZMETLER

  • THY İstanbul-Catania/Catania-İstanbul Ekonomik Uçak Bileti
  • 4 Gece 5 Gün Belirtilen Otellerde Konaklama
  • Günlük Açık Büfe Kahvaltı ve Şehir Vergisi
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Gezi Boyunca Grubumuza Özel Otobüs
  • 20 Öğrenci üzerinden hazırlanmış teklifimizdir
  • Programda Belirtilen Tüm Geziler
  • Tüm Gezi Boyunca, İstanbul’dan Başlamak Üzere Rehberimiz Grubumuza Refakat Edecektir
  • Zorunlu Seyahat Sigortası

GEZİYE DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • VİZE ÜCRETİ VE YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI
  • TÜM ÖĞLE VE AKŞAM YEMEKLERİ
  • KİŞİSEL HARCAMALAR VE OTEL EKSTRALARI
  • PASAPORT ÇIKARTMA/TAKİP İŞLEMLERİ
  • GEZİ PROGRAMINDA BELİRTİLMEMİŞ TÜM HİZMETLER