Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Meslekleri Tanıtma Kulübü - Doruk Uğan

“Yürüdüğünüz yollarda karşınıza çıkan engelleri çok düşünmeyin. Onları aşarken bıraktığınız şeyler yük, aldığınız şeylerse hedefinize varırken sahip olmanız gereken donanımdır.” Doruk Uğan

Meslekleri Tanıtma Kulübü olarak mezunlarımızı, öğrencilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Bu haftaki konuğumuz 2017 mezunlarımızdan Sevgili Doruk Uğan oldu. Hala Bologna Üniversitesi Hukuk Fakültesi  4. sınıf öğrencisi olan Doruk Uğan, öğrencilerimizle Galileo Galilei İtalyan Lisesine girişinden başlayarak, yaşam felsefesini oluşturan değerleri, hayatı anlama, kavrama ve sorgulama sorumluluğunu alarak kendi yolunu oluşturma macerasını içtenlikle paylaştı. 

Akademik süreçteki başarısını, üniversitenin kendine sunduğu tüm olanakları değerlendirerek sağlayan mezunumuz, içinde bulunduğu toplumla ilişki kurmanın önemine değindi. Öğrencilerimize kendi deneyimlerinden edindiği çıkarımları, yaşadığı güçlüklerle baş etme yol ve yöntemlerini anlattı. Ayrıca, hukuk okumanın dünya görüşünde yarattığı düşünce zenginliğini, aldığı dersleri, çalışma yöntemlerini ve yurtdışında hukuk alanındaki kariyer olanaklarını açıkladı. 

Doruk Uğan’a başarılarının devamını diler, çok değerli katkılarından ötürü okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.