Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

İğneada Kamp 3-4 Kasım 2018

Samakof Vadileri, Revze Vadisi ve Şelaleleri, Volçan Köprüsü, Batı Trakya’nın Bilinmeyen Koyları, Kumullar, Kano- Off-Road- Hiking- Çadır Kampı, Bataklık Ormanları(Longozlar)

Yıldız dağlarından doğan dereler kayalık vadileri aştıktan sonra İğneada ve Kıyıköy arasındaki kıyı şeridinde nadir rastlanan eko sistemler oluşturur. Bataklık ormanları, sulak alanlar, Kumullar bu eko sistemlerden bazılarıdır. Patika, sizler için yürüyerek ve kendi olanaklarınızla görme şansınızın az olduğu bu doğal güzelliklere sizleri ulaştırmak için doğa aktiviteleriyle süslü kamplı bir aktivite programı hazırladı. Ormanın derinliklerindeki kamp alanımızın ve hiç sönmeyen kamp ateşimizin ayrı bir keyif katacağı bu organizasyonumuzda sıra dışı doğa aktiviteleri sizleri beklemekte.

1. Gün

Transfer noktalarında katılımcılarımızla buluştuktan sonra Vize – Sergen istikametine doğru yola koyuluyoruz. Yaklaşık üç saatlik bir yolculuğun ardından tesisimizde yöresel ürünlerden oluşmuş bir kahvaltıyla yol yorgunluğunu üzerimizden atıyoruz. Aktiviteler için gerekli hazırlık ve kısa eğitimin ardından arazi taşıtlarımıza yerleşip masal ormanlarının derinliklerine doğru yol alıyoruz. Devrilen ağaçlar heyelanlar, çamur gibi engellerin arasında yol alacağımız ilk etapta off- road organizasyonunda yaşayabileceğiniz her türlü maceraya hazır olun.

Samakof vadilerine ulaştığımızda araçlarımızdan inip patika yolları kullanarak derelerin denizle birleştiği kıyı şeridine doğru yol alıyoruz.  Yürüyüş bitimi tekrar arazi taşıtlarımıza binip derelerin göle dönüştüğü noktada bizi bekleyen kanolarımıza ulaşıyoruz. Hava şartlarına göre dileyenler rehberlerimizin sizler için getirdiği neoplen giysileri kullanabilirler. Kano sonrasında kamp alanımıza ulaşıyoruz.

2.Gün -

İğneada Longozları jeep Safari– Mert Gölü Su Basar Ormanları  – Rezve Vadisi Zindan Şelalesi.

Kamp alanımızda yapacağımız kahvaltının ardından ilk günün yorgunluğu da düşünülerek daha yavaş tempoda hareket ederek İğneada civarındaki doğal güzellikleri kapsayan bir jeep safari gerçekleştiriyoruz. Saka Gölü, Mert Gölü ve longozları kapsayan bu safariden sonra sahildeki çay bahçelerinde kahve molası veriyoruz. Aktivitenin sonunda tekrar arazi taşıtlarına binip aynı vadi üzerindeki Cehennem Şelalasini kapsayan bir doğa yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Yemek molasının ardından Karadeniz’in en güzel kıyılarına sahip İğneada merkezde alış veriş ve kahve molası verip turumuzu sonlandırıyoruz.

Konaklama Bulanık Havzası Longoz Ormanları Çadır Kampı (Ya da İğneada Longoz Oteli)

Transfer Saati: 06.00 Kadıköy Anadolu Yakası,    06.30 Avrupa Yakası.

Transfer + 1 Gece Çadır Kampı (Hava Durumuna Göre Otel) + İki Sabah Kahvaltısı + İki Öğle Yemeği + Bir  Akşam Yemeği + Tüm Aktiviteler +Rehberlik dahil  Tur bedeli sizler için indirimli fiyat  400TL+KDV.

İzin Dilekçesi için lütfen tıklayınız.