Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

HAZIRLIKSIZ KONUŞMA YARIŞMASI

HAZIRLIK /9/ 10.SINIFLAR ARASI

“ KAVRAMDAN DÜŞÜNCEYE,DÜŞÜNCEDEN SÖZE ” 1. HAZIRLIKSIZ KONUŞMA YARIŞMASI

YARIŞMANIN AMACI: GENÇLERİ GÜZEL VE ETKİLİ KONUŞMAYA ÖZENDİRMEK

KATILIM ŞARTLARI 

**YARIŞMACILAR SIRAYLA (KURA İLE BELİRLENECEK.) KÜRSÜYE GELEREK KENDİLERİNE VERİLEN KONU HAKKINDA 2DK. SÜREYLE KONUŞACAKLARDIR. 

**HER YARIŞMACIYA KONUŞMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE 1DK. HAZIRLANMA SÜRESİ VERİLECEKTİR.

**TÜM YARIŞMACILAR TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ZÜMRE ÖĞRETMENLERİNİN DAHA ÖNCEDEN BELİRLEDİĞİ  TEK BİR KONU HAKKINDA KONUŞACAKLARDIR.

**YARIŞMA ESNASINDA, YARIŞMACI ÖĞRENCİLER KONUŞMA SIRASI GELİNCEYE KADAR OKUL KÜTÜPHANESİNDE BEKLEYECEKLER. YARIŞAN HER ÖĞRENCİ YARIŞMA SONUÇLANANA KADAR KONFERANS SALONUNDA KALIP DİĞER YARIŞMACILARIN KONUŞMALARINI DİNLEYEBİLECEK.   

**BAŞVURULAR 6-17 MART 2017TARİHLERİNDE TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLERİNE YAPILACAKTIR.

YARIŞMA TARİHİ VE YERİ : 30 MART 2017-KONFERANS SALONU   

BÜLENT PARLAR      GAMZE AKKUŞ KILIÇ    RECEP TARHAN

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ

KAVRAMDAN DÜŞÜNCEYE DÜŞÜNCEDEN SÖZE 1.HAZIRLIKSIZ KONUŞMA YARIŞMASI

"Dil kusurlu olursa, sözcükler düşünceyi iyi anlatamaz.Düşünce iyi anlatılmazsa, yapılması gereken şeyler doğru yapılamaz.Ödevler gereği gibi yapılmazsa, töre ve kültür bozulur.Töre ve kültür bozulursa adalet yanlış yola sapar.Adalet yoldan çıkarsa, şaşkınlık içine düşen halk ne yapacağını, işin nereye varacağını bilemez. İşte bunun içindir ki hiçbir şey dil kadar önemli değildir."

 

İşte, bu eğitim ve öğretim yılında  ilkini gerçekleştirdiğimiz yarışmamızla güzel ve etkili konuşmanın önemine dikkat çekmek istedik. "Kavramdan Düşünceye, Düşünceden Söze" adını verdiğimiz 1.Hazırlıksız Konuşma Yarışması heyecanlı dakikalara sahne oldu.10.sınıflardan Yağmur  Bıçak üçüncü,10.sınıflardan Revna Altıntaş ikinci, Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizden H.Zehra Şerifoğlu birinci olmuştur. Öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.