Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Güvenli İnternet Kullanımı ve İnternet Bağımlılığı Ceren Koç

Sağlık ve Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Uzman Klinik Psikolog Ceren Koç tarafından tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik “Güvenli İnternet Kullanımı ve İnternet Bağımlılığı” sunumu yapıldı. 

Ceren Koç, özellikle pandemi sürecinde artan internet kullanımının internet bağımlılığına etkisi üzerine yapılan çalışmalardan söz ederek, kişinin gerçeklerden çok sanal ortamda yaşaması olan bağımlılık sürecinin nasıl geliştiğini anlattı.  “Davranışsal bağımlılıklar” kapsamında gelişen internet/oyun bağımlılığının psikolojik ve fizyolojik etkileri ile sanal ortamlarda gerçekleşebilen zorbalık ve bilişim suçları hakkında bilgiler verdi. Sunumda gençlerin, sosyal medyada karşılaşılabilen uygunsuz içerik, çeşitli risk ve istismardan korunma yolları konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiği üzerinde duruldu. 

İnterneti sosyal iletişim ortamı olarak etkili bir biçimde kullanmanın, bu süreçte yararları ve gerekliliğine de değinen uzmanımız, internet bağımlılığından kendimizi korumak için önceden belirlediğimiz kullanım sürelerine uymanın ve çeldiriciler konusunda dikkatli olmanın önemine değindi.