Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

GELENEKSEL ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU…

  GALİLEO GALİLEİ İTALYAN LİSESİ GELENEKSEL ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU…

 İnsan zekâsı pek çok buluşu gerçekleştirdi şimdiye kadar. Zekânın bile yapayını buldu, geliştirdi. Ama yapay olarak ürettiği şeylerden hiçbirine kendisinde bulunan en önemli özelliği, duyguyu katamadı. İnsandan insana duygu aktarımını sağlayan tek şey, dün de sanattı, bugün de sanat...

 Galileo Galilei İtalyan Lisesi Kültür ve Edebiyat Kulübünün düzenlediği öykü yarışmasının bu yılki konusu “Kadın”dı. Yarışmaya, nitelikli öyküleriyle her sınıf düzeyinden on iki yarışmacı katıldı. Yapılan değerlendirmede, üçüncülük ödülüne, 10 C sınıfından Elif Berkel “Ateşin İçinde Dans” adli öyküsüyle, ikincilik ödülüne, 9B sınıfından Erva Danişmend “Gül Bahçesi” adlı öyküsüyle, birincilik ödülüne, 9C sınıfından Mey Aybar “Kaç” adlı öyküsüyle layık görüldüler. Yarışmaya katılan tüm öğrencileri kutluyor, hayatın seslerini dinlemeye devam etmelerini dileyerek birinciliğe layık görülen öykünün bir bölümünü sizlerle paylaşıyoruz.
KAÇ

  Zayıf vücudu ve açlığı yüzünden güçsüz olan kadın, attığı her adımda hayvanlarınkine benzer bilinçsiz bir çığlık atıyor, isyanını duyurmak istiyordu. Tüm azaları donmaya meylederken yüreği bir yangın yeriydi yalnız. Cehennemi andırıyordu bedeni zıtlıkların ortasında çığlık çığlığa. Bütün yaratılmışların yaradanı, yeşil gözlü ufacık bir temsilcisini beyaz bir ıssızlığın ortasında tüm dişilerin benzer kaderine ağlatıyordu. Etrafta da kimsecikler yoktu oysa... Kadın, vücudunda hissettiği son gücü kullanarak koşmaya başladı. Onu bu adama satan ailesinden, ona ölmeyi tercih ettiren adamdan, on yedi yaşında bir çocukken zorla ona çocuk doğurtturan hayattan, vücudundaki her morluktan, döktüğü her gözyaşından, hayatın tüm acımasızlıklarından kaçabilmek için koştu... Koşarken haykırdı delicesine. İtaat etmedi bu sefer. Bir daha da kimseler görmedi onu.
MEY AYBAR