Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Galileo Galilei Bilim Haftası 4. Gün

Galileo Galilei Bilim Haftamızın son günü 22 Nisan Perşembe günü 2021 yılı TÜBİTAK’tan “En İyi Proje Yapan Bilim İnsanı” ödülünü alan Sayın Doç. Dr. Özgür ATALAY, Avrupa Birliği destekli projesi olan "Millenium Çağında Elektronik Tekstiller’’ konulu sunumu ile haftamızı zenginleştirdi. Birçok amaçla kullanılan elektronik tekstillerin, katlanabilen klavyeden bir sporcunun sportif performansını ölçmeye, insan terinin kimyasallarına ayrıştırmasıyla hastalıkların keşfinden, kalp atışının düzenli takibine kadar farklı fonksiyonları bulunmaktadır.

Ülkemizin gururu olan Sayın Özgür ATALAY, yaptığı sunumla hem öğrencilerimizin ufkunu genişletti hem de onlara  iyi bir insan, iyi bir bilim insanı nasıl olurun çok güzel bir örneği oldu.

Sayın Hocamıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

Özel Galileo Galilei İtalyan Lisesi olarak 22 Nisan 2021 tarihinde Marmara Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden Dr. Aslı TUNÇAY' ı ağırladık. Kendisi Avrupa Birliği destekli "Yumuşak Robotik Sistemlerin Önemi ve Kullanım Alanları" projesinin ortaya çıkmasında  etkili olan hikayesini anlattı. Kendisi bizlere İngiltere ve ABD' de inceleme şansı bulduğu akıllı malzemelerden mimari, tıp vs alanlarında nasıl yarar sağlandığını; elektrikli tekstil malzemelerinin ne şekilde geliştirildiğini görsel örnekler kullanarak aktardı. Sert robotlara nazaran, soft robotik yapıların avantajlarını, bu robotlara sensör vasıtası ile nasıl hareket verildiğini anlatan Aslı TUNÇAY, basit bir yöntemle büyük ve önemli bilimsel adımlar atılabileceği konusunda öğrencilerimize ilham kaynağı oldu.

Galileo Galilei Haftası’nın son konuğu olarak Bilgi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Dr. Mehmet Emre ERDEM’ i ağırladık. Sayın ERDEM, “ Mühendislik nedir?” “Mühendislik Tarihi”  konulu sunumunda mühendislik ile bilimin birbirinden ayrılmayan aksine iç içe gelişen bir yapıda, birbirini bütünleyen bir gelişim olduğuna değindi.  Dijital devrimin baş rolünde de mühendislik alanlarının olduğunu ifade eden konuğumuz, mühendisliğin birçok alana hitap ettiğine değinerek mühendislikle ilgili öğrencilerimizin ufkunu genişletti. Verdiği bilgilerden dolayı Dr. Mehmet Emre ERDEM’ e teşekkürlerimizi sunarız.