Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Galileo Galilei Bilim Haftası 2022

Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz “Galileo Galilei Bilim Haftası” konferanslarımız 17.01.2022 Pazartesi günü Bologna Üniversitesinden  Prof. Dr. Gabriele Giovannini’nin 11. sınıflara ‘’Bir Yıldızın Doğumu, Yaşamı ve Ölümü‘’ konulu online sunumu ile başladı.

18.01.2022 Salı günü İstanbul Üniversitesinden,  Prof. Dr. Yücel Yüksel 10. sınıflara ‘’Bilim ve Felsefe’’, Nihat Öztürk 9. sınıflara ‘’Bilim Tarihi’’, Prof. Dr. Cenk Eray Yıldız  9.sınıflara ‘’ Kalpten Bir Söyleşi’’ konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Bu sunumlarla öğrencilerimiz bilimle felsefenin ilişkisini ve bilim tarihini,  hocalarımızdan kapsamlı bir şekilde öğrenirken Prof. Dr. Cenk Eray Yıldız’ın sunumuyla da kalbimizin ve vücudumuzun işleyişini, vücudumuzu ve  kalbimizi korumak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini iyi bir şekilde kavradılar. 

Bilgi Üniversitesinden Doç. Dr. Öğretim Üyesi Yiğit Dağhan Gökdel 10. sınıflara ‘’Nedir Bu Mühendislik’’, Bologna Üniversitesinden  Prof. Dr.  Luigina Feretti ise  11. sınıflara ‘’Radyo Dalgalarında Gökyüzü’’ konulu sunumu ile öğrencilerimize önemli bilgiler aktardı ve öğrencilerimize farklı bir vizyon açtılar.

         19.01.2022 Çarşamba günü 10. sınıf öğrencilerinden Yosun Bilir, Melek Kayra Tekin, Eda Dila Akarsubaşı ve Duru Uyar “hazırlık sınıfları” na yönelik olarak ‘’Nasa Uzay Sergisi’’ İtalyanca sunumu gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz ‘’Nasa Uzay Sergisi’’ gezisinde edindikleri deneyimlerini yaptıkları İtalyanca sunumla arkadaşlarına aktardılar. Harryscience Bilim Dünyası Eray Büyükkiracı,  Hazırlık, 9 ve 10. sınıflara “Uygulamalı Deneyler”  ile keyifli ve öğretici dakikalar yaşattı. Öğrenciler uygulamalı olarak gerçekleştirdikleri deneylerle bilgileri yaşayarak öğrendiler. İstinye Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serkant Ali Çetin tarafından gerçekleştirilen ‘’Cern ve Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’’ konulu sunumuyla 11. sınıf öğrencilerimize Cern’deki çalışmaları ve evrenin oluşumu hakkındaki çalışmaları aktardı.        

      Galileo Haftası etkinlikleri 20.01.2022 Perşembe günü Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin yine Hazırlık Sınıflarına ‘’Galileo Galilei’’ konulu İtalyanca sunumu ile devam etti. Ardından 11. sınıflara yönelik yalpılan  ‘’Galileo Galilei’’ film gösterimi ile Galileo Haftası  son buldu. 

Emeği geçen herkese ve değerli katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunarız.