Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Emir Ateşdağlı ve Fem Barlas

29/12/2016 Perşembe günü 2015-2016 mezunlarımızdan Emir Ateşdağlı ve Fem Barlas, 11. Sınıf öğrencilerimize üniversite eğitim hayatlarıyla ilgili sunum yaptılar.

Fem Barlas, dünyanın en iyi 200 üniversitelerinden Hollanda’da bulunan çok köklü bir üniversite  olan Leiden Üniversinde Siyasal Bilimler fakültesinde okumaktadır. Fem, bu üniversiteye girmek için gerçekten çok çalıştığını, hedefinden hiçbir zaman şaşmadan ilerlediğini dile getirdi. 

Üniversiteye girebilmesinin en önemli nedeni okulumuz Özel Galileo Galilei İtalyan Lisesinde aldığı eğitim ve verdiği yüksek kültür olduğunu söyledi. Şu anda bile üniversitesinde yaptığı ödevlerde olsun, girdiği ortamlarda olsun liseden aldığı kültürün zenginliğinden dolayı kendini hep bir adım önde hissettiğini ve bunun güzel neticelerini yaşadığını belirtti.  Hollanda’da veya başka bir ülkede aileden uzak yaşamanın kolay olmadığını ancak kendi ayaklarının üzerinde durmanın çok farklı ve güzel bir tecrübe olduğu hatırlattı.

Emir Ateşdağlı, çok büyük bir başarıya imza atarak tek Türk olarak Roma Sapienza Üniversitesi  Tıp Fakültesini kazandı. Emir, bunu başarmasını üç nedene bağladı; yürekten istemek, hedefinden hiç şaşmamak ve çok çalışmak. Lisede aldığı eğitimin ona zaten bu temeli hazırladığının, çok iyi bir İtalyanca öğrendiğinin altını çizerek arkadaşlarına hedeflerine ulaşabilmeleri inanarak çok çalışmalarını tavsiye etti.