Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Afad Kulubü - Deprem Tatbikatı 2022

Özel Galileo Galilei İtalyan Lisesi olarak, okulumuzda " Afad "  Kulübü öncülüğünde, eğitim amaçlı bir deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencilerimiz ve diğer personelimizin depreme  hazırlıklı olmalarının  amaçladığı tatbikatta, öncelikle 1.zille beraber tüm okulun, " çök-kapan-tutun" eylemlerini gerçekleştirdi. Bir dakika sonra da 2. alarm ziliyle birlikte    başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm personelimizin iki dakika içerisinde okul bahçesinde tespit edilen toplanma alanlarında toplanıldığını gözlemledik. Dolayısıyla "AFAD KULÜBÜ "  Başkanı  İsmail Pehlivan, istenilen  süre içerisinde gerçekleştirilen eylemlerinden dolayı öğrencilerimize ve personelimize teşekkür etti.

Ayrıca 12 Kasım Cumartesi  günkü genel tatbikat öncesi uyarılarda bulunup deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gereken eylemlerle ilgili aydınlatıcı bilgiler verdi. 

Özellikle bu tür tatbikatların depreme hazırlıklı olmamız açısından çok önemli olduğunu ifade etti.  Böylece okulumuzda başarılı bir tatbikat daha gerçekleştirilmiş oldu.