AFAD Kulübü - Beyoğlu İtfaiyesi

17 Şubat Perşembe günü “AFAD” Kulübü olarak eğitim amaçlı , Beyoğlu İtfaiyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdik.

Bu ziyaretimiz esnasında çok sıcak bir karşılamadan sonra seminer salonunda itfaiyemizin faaliyet alanları , kurtarma operasyonları ve yangınlarla ilgili detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Anladık ki itfaiyemiz eğitici ve öğretici çalışmalarında da tecrübe kazanmışlar.

Öğrencilerimiz çeşitli sorularla bire bir (yüz yüze) bilgilendirilmiş oldular . Daha sonra dışarıda yangın söndürme tatbikatlarını bizzat öğrencilerimiz itfaiye kıyafetlerini giyerek gerçekleştirdiler. Özellikle yangın tüplerinin kullanımı konusunda uygulamalı eğitim almış oldular.

Ayrıca yangın öncesi yangın esnasında ve yangın sonrasındaki davranışlarımız konusunda bilgilendirildiler. Akabinde itfaiye araçları gezildi. Toplu fotoğraf çekimlerimizle bu haftaki kulüp eğitimimizi tamamladık. Görevli personele teşekkür ederek ayrıldık. Öğrencilerimiz ile birlikte memnun bir şekilde okulumuza döndük. Bu konudaki desteklerinden dolayı özellikle okul idaremize teşekkür ederiz.