ROMA’DA YAZ PROGRAMI

2015-2016 ROMA’DA İTALYAN DİLİ VE KÜLTÜRÜ YAZ PROGRAMI

Bütün bir kış dört gözle beklediğimiz İtalya’da yaz programımız Temmuz ayında başladı. Roma’ya varışta yaşadığımız heyecan ve mutluluk gözlerimizden okunuyordu.

Semtimiz deniz kenarında, yazın İtalyan turistlerin uğrak yeri olan, doğa ile denizin buluştuğu, insanı içine çeken sımsıcak bir semtti. Akşama doğru havayı saran odun alevinde pişen pizzanın büyüleyici kokusu içinde İtalya’da olmanın verdiği coşku ile öğrencilerimizle bisikletlerle pizza yemeğe gittik ve  “ İtalya’ya hoş geldiniz” partisiyle enfes pizzalarımızı yerken programımızı da başlatmış olduk.

Öğrencilerimiz Roma’da her gün yaz okulunda İtalyanca dersleri gördüler. Bu derslerin sonunda güzel bir seviyede sertifikalarını aldılar.

Her gün düzenli olarak yapılan derslerden sonra yenilen öğlen yemeğinin ardından yaptığımız günlük gezilerle öğrencilerimiz hem Roma şehrini ve kültürel hazinelerini yakından tanıma fırsatını buldular hem de İtalyan kültürü ile iç içe yaşadılar. Colosseo, Vatikan, Vatikan Müzeleri, Sistin Şapel, Piazza Navona, Piazza di Spagna, Pantheon ve daha nice yerleri gördüler. Yapılan tüm gezilerde İtalyanca konuşuldu ve derste çalışılan İtalyanca dili sonrasında da tüm gün pratik yapılarak pekiştirildi. Öğrencilerimiz çeşitli müzeleri ziyaret ettiler, meşhur İtalyan meydanlarında dondurma eşliğinde sohbetler ederek İtalyanlarla iç içe yaşadılar.

İtalyanca seviyelerini yükseltmek adına çeşitli spor aktivitelerine de katildilar, beach tenis ve beach volley sporları yapan, kanoya binen öğrencilerimizin mutluluğunu da görmek beni ayrıca mutlu etti.

Ayrıca Floransa şehrine yaptığımız günübirlik gezimiz ile de Ponte Vecchio köprüsünün güzelliğine yakından tanık olduk ve Uffizi Müzesini ziyaret ettik.

İtalyanca dili ile dolu dolu yaşadığımız sayılı günler çabuk geçti ve güzel anılarla İtalya’dan ayrılarak İstanbul’a dönüldü.

Sevcan Tutan Panaioli