SANAT EVİ

Güzel Sanatlar ve Resim

9. sınıftan itibaren tüm öğrencilerimiz teknik resim ve sanat tarihi dersleri almakta, yıl içerisinde öğrendiklerini çeşitli sergi ve arkeolojik gezilere giderek yerinde öğrenme fırsatı yakalamaktadırlar. Ayrıca öğrencilerimizin diğer sanat yeteneklerini geliştirmeleri için 15 günde bir toplanan sanat kulübümüz sene sonu sergisi açmaktadır. Bunun yanı sıra okulumuzda yapılan maske atölye çalışması ile öğrencilerin İtalya'nın sembolü olan maskeleri yapmaları, maskelerin anlamlarını ve kullanım alanlarını öğrenmeleri sağlanmaktadır.

Müzik

Okulumuz öğrencileri, hazırlık sınıfında koro çalışması için seçilmekte ve yıl boyu her hafta yapılan müzik dersinde İtalyanca, Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere pek çok dilden şarkılar öğrenerek çok sesli koro konseri ile yıl sonunda velilerimize, yıl içinde ise çeşitli aktivite ve festivallere katılarak sanatseverlere müzik ziyafeti sunmaktadırlar.

Ayrıca müzik kulübümüz okulun her kademesinde okuyan öğrencilerimizin ve hatta mezunlarımızın müzik yeteneklerini değerlendirmekte, sene sonu konseri ve diğer aktivitelerde yetenekli öğrencilerimize de yer vermektedir. Bu amaçla okulumuzun her tür aktivitesine gönülden katılan ve gerek koro gerekse orkestrada yer alan mezunlarımız, okulumuzun yarattığı aile ortamı geleneğini sürdürmektedirler.

Okulumuzun müziğe gönül veren öğrencileri tarafından kurulan orkestrası her yıl liselerarası müzik yarışmalarında ilk 3 sırada yer almakta, çeşitli dallarda ödül alan öğrencilerimiz farklı üniversitelerden burs kazanmakta, daha lise öğrencisi iken geleceklerini garanti altına almaktadırlar.

Her yıl sonunda müzik çalışmalarına katılarak başarı gösteren öğrencilere de plaket ve başarı belgesi verilmektedir.