Zeyrek Camisi ile İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi

13 Aralık Perşembe günü Fatih  semtindeki Zeyrek Camisini, Avrupa ve  dünyada tanınmış merhum bilim adamımız Prof. Dr. Fuat Sezgin'ın kabrini ve İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi müzesini ziyaret ederek öğrencilerimizi bilgilendirdik.

Bizans döneminin önemli kiliselerinden olan ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın talimatıyla camiye tahvil edilen Zeyrek Cami ve müştemilatı ziyaretimiz, öğrencilerimizde farklı bir etki yaratmıştır. Zira Zeyrek camimizin sütunlarında hala kilise hatıralarını görmek mümkündür. Cami üç bölümden oluşmaktadır ve ilginç bir barok mimarisine sahiptir. Caminin hemen yanında bulunan ve üç büyük hükümdara Şeyhülislamlık yapan Zembilli Ali Efendi’nin kabri ve büyük Veli Mehmet Emin Tokadi Hazretlerinin kabrini ziyaret ettik.

Bu ziyaretlerden sonra Gülhane parkına giderek Prof. Dr.Fuat Segin' ın mezarını ziyaret ettik. Öğlen yemeği ve Bilim Müzesinin gezilmesiyle öğrencilerimiz güzel bir gün geçirdiler.

İsmail Pehlivan(D.K.A.B Öğretmeni)