Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Sevgili Ayşe Hocamız

Sevgili Ayşe Hocamız,

Bir yıl oldu aramızdan ayrılalı. Öyle bir yıl oldu ki görünmez bir virüsün yarattığı pandemi, sevdiğimiz insanları elimizden aldı… Çoğumuzu hastalığın pençesine itti. Kendimizi ve sevdiklerimizi koruyabilmek adına bizleri yeni yaşam koşullarında yaşamaya zorladı. Siz bu durumu yaşamadınız Ayşe Hocamız… Ama siz, sizi yavaş yavaş eritip bitiren kötü bir hastalığı tanıdınız.

Sizi tanıdığım o andan itibaren- 20 yılı aşkın bir süre- sizin öğretmeye ve her zaman öğrenmeye olan bağlılığınızı, tutkuyla öğrettiğiniz tarih derslerine günlük hazırlanmanızı, saatler boyunca çelik gibi bir hafıza ile dersleri anlatmanızı büyük bir hayranlıkla izledim. Sizi her zaman elinizde tuttuğunuz birkaç kitap ya da dergiyle; etrafınız size soru soran, sizi seven ve sayan öğrencilerle çevrili bir halde öğretmenler odasında ya da okul koridorlarında gördüm.

Hassasiyetiniz ve engin bilginiz, sevgi dolu ve sempatik davranışlarınızla son an’ ınıza kadar hep içten  ve kibar oldunuz. Şubat ayının o cumartesi günü, hastane odasında acı çekerken bile, elveda dercesine bizlerle sohbet ettiniz, hatta şakalaştınız… Ardından sizin eşliğinizde güzel bir öğleden sonrası geçirdik hep birlikte.

Teşekkürler Ayşe Hocamız, hayatın bu yokuşlu son etabını geçmede gösterdiğiniz cesaret ve güç için… Son an’ ınıza kadar kendinizi tamamıyla öğretmenliğe adadığınız için… Sizin için öğretmenlik  öyle bir tutkuydu ki hastanede, yatağınızda uyurken bile rüyanızda tahtaya öğrencileri için yazı yazan öğretmenlerin hareketlerini içinizde hissettiniz. Sizin bu tutkunuzu, cesaretinizi, yaşam gücünüzü ve tüm bunları yaşarken duyduğunuz aşkı her zaman hayatımda örnek olarak taşıyacağım.... Her zaman!