SCRABBLE KULÜBÜ 2018

SCRABBLE dünyanın hemen hemen her ülkesinde oynanan önde gelen kelime türetme oyunudur. 29 farklı dil seçeneği vardır. Okulumuz da kuracağımız  İngilizce  Scrabble kulübünün amacı, öğrencilere eğlenerek İngilizce kelime dağarcıklarını kullanma ve geliştirme şansı yaratmak ve aynı zamanda strateji yapabilme yeteneklerini geliştirmektir. Oyun 15 e 15 lik bir oyun tahtası üzerinde en az 2 en çok 4 kişiyle oynanmaktadır. Hedeflenen öğrenci sayısı maksimum 16 dır.

Amaç oyun tablosu üzerinde puan değerleri değişik harf taşlarını kullanarak bulmaca şeklinde birbirleriyle bitişik kelimeler yazmaktır. Her oyuncu kendi harf taşlarının değerlerini ve tablodaki puan değer çarpımlı kareleri en avantajlı şekilde kullanarak en yüksek puanı alma amacını güder. Tüm detaylar kulüp öğrencilerine anlatılacaktır.

Aydın YAŞAR