Ortaköy Cami , kilise ve sinagog gezisi 2018

21/11/2018 Çarşamba günü 9. sınıf  öğrencilerimizle beraber Din Kültürü ve  Ahlak Bilgisi öğretmenimiz İsmail Pehlivan önderliğinde Ortaköy cami, kilise ve sinagog gezimizi gerçekleştirdik.

Önce Ortaköy Büyük Mecidiye Camisini ziyaret ettik. Cami hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdik.Bir sanat şaheseri olan bu yapının bahçesine çıkıp anlatımlarımıza burada devam ettik. Cami avlusundan boğaz manzarasıyla beraber cami ve Boğaziçi köprüsü güzel bir görüntü oluşturuyordu.

Daha sonra cadde üzerinde bulunan Ortodoks Rum Kilisesine giderek Hristiyanlık ve kilise hakkında bilgiler verildi. Buradan da Yahudi cemaatinin mabedi olan sinagog ziyaretiyle gezimizi tamamladık. Ecdadımızın dinlere karşı olan hoşgörüsünü yaşayarak görmüş olduk. Öğrencilerimiz yapılan geziden oldukça memnun kaldılar.

İsmail Pehlivan(D.K.A.B Öğretmeni)