Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Meslekleri Tanıtma Kulübü - Refik Karabulut

Mutfaktaki orkestra şefi: Refik Karabulut

“Evde ailenize yemek yaparken en iyisisiniz ama dışarıda profesyonel anlamda onay bekliyorsunuz. Sadece 1 dakikada müşteri memnuniyetini anlıyorsunuz.”
“Lisemizin bize neler kattığını yirmi beşimden sonra çok daha iyi anladım.”
“Bu işte mental olarak güçlü olmak zorundasınız, çok kırılacaksınız ama parçalarınızdan bir araya gelmeyi de öğreneceksiniz.” 
“Erkek hegemonyası olan bir meslek, kadınlar bunu da kırabilir.”

Meslekleri Tanıtma Kulübümüzde bu hafta 2008 Mezunlarımızdan Executive Chef Refik Karabulut öğrencilerimizle buluştu. Refik Karabulut, Johnson & Wales University’de Cullinary Arts & Chef Training eğitimini üstün başarıyla tamamlamasının ardından Università di Bologna’da Business/Managerial Economics’den de mezun oldu. Executive Chef olarak iş yaşantısını başarılı bir kariyerle sürdürdü. Geçtiğimiz aylarda kendi restoranını açma fikrini hayata geçiren mezunumuz, öğrencilerimize mesleğin tüm zorluklarının üstesinden gelmenin her alanda olduğu gibi ancak cesaretle mümkün olabildiğini anlattı. Küresel ve yerel gereksinimlerin gastronomi bilimi ve mutfak sanatlarına etkisi, mesleğin geleceği gibi konularda da düşüncelerini paylaşan Refik Karabulut, gastronomiye mesleki olarak ilgi duyan gençlere çok değerli tavsiyelerde bulundu. Mezunumuza başarılarının devamını diler, öğrencilerimize katkılarından ötürü teşekkür ederiz.