Meslekleri Tanıtma Kulübü - Duygu Kayaman

Meslekleri Tanıtma Kulübümüzün bu haftaki konuğu Young Guru Academy Gönüllüsü Duygu Kayaman görme engelli bir birey olarak kişisel deneyimlerinden yola çıkan ve sesli bir tanıma sistemi ile görme engelli kişilerin yaşamını kolaylaştıran mobil bir uygulama yaratıp 2014 yılında MIT Technology Review dergisinin Türkiye'de "35 Yaş Altı Yenilikçiler" yarışmasında Yılın Sosyal Yenilikçisi ödülünü aldı.

Microsoft Türkiye'de iç satış uzmanı olan Duygu Kayaman aynı zamanda Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürmektedir. Hayallerinin önündeki engelleri kaldırarak Türkiye'de gözleri görmeyen yüzbinlerce kişinin hayatında fark yaratan çalışmalara öncülük eden Duygu Kayaman'a öğrencilerimizle hayallerini, deneyimlerini ve çalışmalarını paylaştığı için teşekkür ederiz.