Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Kariyer Yolunda Bizden Biri - Metin Demircioğlu, Hande Tever ve Semih Seloni

Kariyer Yolunda Bizden Biri, etkinliğimizin ilk gününde eski mezunlarımız;Metin Demircioğlu, Hande Tever ve Semih Seloni'yi okulumuzda ağırladık ve evinize "hoşgeldiniz" dedik. Eski mezunlarımız, hedef belirlemenin öneminden bahsederek üniversite  seçim süreçlerinde nasıl karar verdiklerini, okurken yaşadıkları deneyimleri,  iş bulma sürecinde ve iş hayatında nelerin bu süreçlere katkı sağladığına vurgu yaptılar.Öğrencilerimize hayata hazırlanmanın sıkı çalışmaktan ve disiplinli olmaktan geçtiğinin altını çizen konuklarımız İtalyanca ve Latince bilmenin yarattığı fırsatlardan bahseden konuklarımız,  okulda aldıkları eğitime çok önem vermeleri gerektiğini belirttiler.

Metin Demircioğlu konuşmasında:
Ben önce İtalya'da okumaya karar verdim, dört sene denedim ama akademik dil beni çok zorladı sonra Türkiye'ye döndüm. Bilgi Üniversitesinde işletme-ekonomi okudum.Öğrencinin ne istediğine karar vermesi çok önemli, bazen yaşayarak seçtiğin alanın kendine uygun olmadığını anlarsın buda bir kazanımdır. İşletme iş fırsatı açısından çok geniş yelpazesi olan bir meslek.İtalya Venedik merkezli bir firma Türkiye de bir iş açınca bu şirkete girdim çok güzel işler yaptık. İtalyancanın her alanda ekmeğini yedik,İş arama süreçlerinde sizi diğerlerinden ayıracak özellikleriniz olmalı. İtalyanca her açıdan bu sürece katkı sağladı. dedi.

Semih Seloni :
Ben de  Sabancı Üniversitesinde Yönetim Bilimleri okudum, İtalya'da master yaptım.Daha sonra da  kendi işimi kurdum. Bu okul iş dünyası açısından sizlere disiplin sağlıyor. Aldığınız eğitimin kıymetini bilin, benim hayatımda önüme çıkan fırsatların çoğunda İtalyanca bilmem çok büyük katkı sağladı. Eğitiminize gereken önemi verirseniz iş dünyasında karşınıza birçok fırsat çıkacaktır , dedi.

Hande Tever ise
Floransa'da Polimoda'da İletişim ve Pazarlama okuduğunu mezun olduktan sonra bir danışmanlık firmasında çalıştığını paylaştı. Tever:Lisede okurken uygulanan disiplinin hem özel yaşantımıza hem de iş hayatımıza büyük katkısı oldu. İtalya'da okulda öğrendiğimiz ve belli bir seviyeye ulaştırdığımız  İtalyancamızın çok faydası oldu,dedi.
Konuklarımız son olarak YÖK'ün denklikle ilgili aldığı karara vurgu yaparak bizim zamanımızda üniversiteye girmek için barajı geçmek yeterliydi. Yeni uygulamaya göre başarı kriteri ve ilk 1000'de olma şartı getirilmiş.
Zamanınız varken şimdiden disiplinli çalışırsanız aşamayacağınız hiçbir engel olmayacaktır, diyerek etkinliği öğrencilerimizden gelen soruları cevaplayarak tamamladılar. Bu keyifli sohbet için eski mezunlarımıza teşekkür ederiz.