Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Galileo Galilei Bilim Haftası 2. Gün Etkinlikleri

09.40 - 11.10 : 14/01/2019 Salı günü İstanbul Teknik Üniversitesinden Sayın Prof. Dr. Dilara Koçak ve Sayın Dr. Özgür Atalay bizlere “Millenium Çağında  Elektronik Tekstiller” konulu bir sunum yaptılar.Ardından, Dr. Aslı Atalay da bizlere “Yumuşak Robotik Sistemlerin Önemi ve Kullanım Alanları” ile ilgili bir sunum yaptı. Teknolojinin ilerlemesiyle tekstil alanında da ne kadar geliştiğimizi artık bir giysi ile tüm elektronik işlemleri yapabileceğimizi öğrendik. Kimi işlemler test aşamasında olsa da ilerleyen zamanda tekstil ürünlerinin yanında raflarda yerlerini alacakları inancındayız. Bizlere bu sunumu yaptıkları için konuklarımıza çok teşekkür ederiz.

11.50 - 12.35 : Galileo Haftası vesilesiyle, 11. Sınıf öğrencileri 10. ve 11. sınıf öğrencilerine “ Felsefi  Yansımalarda Zaman “ konulu bir isimli bir sunum yaptılar.Sunum dört bölümden oluşuyordu: 1. Bölümde Zeynep Eroğlu ve Alp Kendiroğlu zamanı anlamanın çeşitli yollarını ve Aristo’nun bu konu hakkındaki görüşlerini sundu.İkinci bölümde Ege Yılmaztürk ve Zeynep Alkaş Agostino d’Ippona’nın zaman kavramını anlattı.Üçüncü bölümde ise Immanuel Kant’ın zaman hakkındaki görüşleri öğrencilerimiz İpek Özkan ve Tulga Kağan Temel tarafından anlatıldı.En son olarak da Dilvin Hondu, Henri Bergson’un zaman hakkındaki görüşlerini anlatarak konferansı sonlandırdı.

13.30 - 14.30 : Prof. Paolo MOLARO, bugün 10. ve 11. sınıf öğrencilerimize Galileo'nun eseri "Siderius Nuncius" ve “Modern Astronomi'nin Doğuşu” hakkında zengin bir sunum yaptı.Profesör, Galileo’nun “Siderius  Nuncius” adlı eserini anlattı.  Bu sunumda öğrencilerimiz, modern astronominin temellerini ve ayrıntılarını  Galileo’nun hayatından detaylarla öğrenmiş oldular.