CERN, LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN DEMET HATTI YARIŞMASI

CERN, LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN DEMET HATTI YARIŞMASI (BEAMLINE FOR SCHOOLS)

CERN ATLAS Deneyi başında bulunan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Yüksek Fizik Araştırma Enstitüsü Müdürü Değerli Prof. Dr. Serkant Ali ÇETİN geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de öğrenciler ve öğretmenler için yarışma hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bizler de Galileo Galilei İtalyan Lisesi olarak farklı sınıf seviyelerinden 17 öğrencimiz ile 15 Ocak 2021 Cuma günü zoom üzerinden online olarak gerçekleşen etkinliğe katıldık.

Değerli Prof. Dr. Serkant Ali ÇETİN, bugün bizlere aşağıda satır başlıkları belirtilen konular hakkında bilgiler verdi.

- CERN ve DESY nasıl yerler, nerede bulunur, kimler vardır, neler yaparlar?

- Büyük Hadron Çarpışması nedir, ATLAS deneyi nasıl çalışır, Higgs Bozonu nasıl keşfedildi?

- Liseler için Demet Hattı (BL4S) yarışmasına nasıl katılabiliriz?

- Hazırlıkla ilgili püf noktaları nelerdir?

- BL4S nasıl bir düzenekten oluşmalıdır?

- Daha fazla detaya nasıl ulaşırız?

- Örneklere erişim.

Yarışmanın detayları hakkında çok faydalı bilgiler edindik. Bize bu fırsatı sağladıkları için öncelikle İstanbul Bilgi Üniversitesine ve geçen sene okulumuzda kendisini “ÇARPIŞMA” konulu sunumu ile misafir ettiğimiz Değerli Prof. Dr. Serkant Ali ÇETİN’e çok teşekkür ederiz.