8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PROGRAM

ÖZEL GALİLEO GALİLEİ İTALYAN LİSESİ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI

Türk Dili ve Edebiyat zümre öğretmenlerinin okulumuz öğrencileri ile hazırlamış oldukları  “ KADIN HAYATTIR” temalı ŞİİR DİNLETİSİ 2. Ders saatinde Hazırlık Sınıfı öğrencilerine, 5. Ders saatinde 9. Sınıf öğrencilerine sunulacaktır.

…………….

Dünya tarihine Damgasını vuran kadınlar
HELEN  KELLER Azmin ve cesaretin örneği ( Hazırlayanlar Tarih öğretmeni  Dr.Ayşe Tosun,11B Sınıfından Uluç Doğan Aydın,Simruy Solmaz Eryalçın, Ece Tönel, Berim Kızılkaya)
VİRGİNİA WOOLF’’un Feminizmi(  İngilizce öğretmeni Banu Treseler)
RACHEL CARSON Çevre dostu bilim insanı ( Kimya öğretmeni Nihan Özyürek )
Öğrencilerin hazırladığı  “ KADINLAR” hakkında röportajlar
“ KADIN” temalı kısa film gösterimi
Geleneksel öykü yarışması sonuçlarının açıklanması ve ödül töreni. Tema “KADIN”
Bu program 4. Ders saatinde 10. Sınıf 6. Ders saatinde 12. Sınıf öğrencilerine sunulacaktır.

……………………

“ Tiyatro varsa ben varım” diyerek Türk tiyatro tarihine adını yazdıran ilk Türk kadın tiyatro sanatçısı AFİFE  JALE’nin BELGESELi 7. Ders saatinde 11. Sınıflara izletilecektir.

……………..

DİĞER ETKİNLİKLER

Türk ve Dünya tarihinde iz bırakan kadınlara ait fotoğraflar ve bilgiler panolarda sergilenecektir.
Gastronomi Kulübü Kermes hazırlayacaktır.
10C sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan bileklikler satışa sunulacaktır.
Saat 16.00’da FLÜT DÖRTLÜSÜ konser verecektir.