Aleyna HADIMOĞLU

15/11/2017 Çarşamba günü “Spor ve Sağlık Haftası “ kapsamında okulumuz 9. Sınıf öğrencilerine Türkiye Milli Dalga Sörfü Sporcusu sunum yaptı .

Aleyna HADIMOĞLU; Türkiye’nin ilk ve tek bayan Milli Dalga Sörfü Sporcusudur.8 sene evvel Karadeniz sahilinde bir hayal ürünü olarak başladığı sörfe inanması, çok disiplinli çalışması ve gayreti sonucunda bunu gerçeğe dönüştürdü. Lise eğitimini Üsküdar Amerikan Lisesi’nde tamamlayan Aleyna okul dersleri ile sörf antremanlarının zor olduğunu ancak planlı çalışma ile her ikisinde de başarılı olduğunu anlattı. Lise yıllarında yurtdışında bireysel yarışmalara girmeye başlayan Milli Sörfçü 11. sınıftayken Dünya Barış Elçisi olarak seçildi ve ülkemizi temsil edip bayrağını Fransa’da dalgalandırdı.

2017 mayıs ayında Fransa’da Dünya Şampiyonası’na , ekim ayında ise Norveç’te Avrupa Şampiyonasına katıldı.