ANADOLU GÜNEŞİ HİTİTLER

2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının 10.sınıflar için yaz dönemi okuma kitabı, Buket Uzuner’in “Toprak” adlı romanıydı. Tarih Öğretmenimiz Ayşe Tosun ile Edebiyat Öğretmenimiz Gamze Akkuş Kılıç’ın “Anadolu Güneşi Hititler” başlıklı projesi kapsamında,

Uyumsuz Defne Kaman’ın izinden Hitit Uygarlığı’nı yerinde tanımak ve öğrenmek amacıyla öğrencilerimizle iki gün süren bir gezi gerçekleştirdik. Boğazköy Müzesi, Çorum Müzesi ve Yazılıkaya’da Hattuşa ile ilgili incelemelerimizi yapıp bir tanrı nimeti diye adlandırılan Ala Geyik’in izini sürdük. Ve gezimizi, İncesu Kanyonu’ndaki Kibele (Kybela) Tanrısı önünde yaptığımız okuma etkinliğinin ardından İstanbul’ a dönerek sonlandırdık.

Yaparak yaşayarak öğrenmenin kalıcılığının tartışılmaz olduğu günümüz eğitim sisteminde öğrencilerimizin keyifli dakikalar da geçirmesi bizleri ayrıca mutlu etti.