İzmir şirince Nesin matematik köyü

Galileo Galilei İtalyan Lisesi olarak İzmir şirince Nesin matematik köyüne 1-5 mayıs 2017 tarihlerinde yaptığımız ziyaret son derece eğitici – öğretici ve eğlenceli geçti. 22 öğrencimiz iki ayrı koğuşta kaldı. Sabah, öğlen ve akşam yemekleri köyde yendi. Köyün her noktasında içme suyu, çöp kutuları, kediler, köpekler, her renkten çiçekler ve açık hava sınıfları vardı. Doğa ile iç içe olmanın zevki ve temiz havanın doldurduğu ciğerlerle başka türlü bir matematik keşfedildi.

Gezimiz sadece köyden ibaret değildi. Meryem ana ve Efes antik kent ziyaretleri Tales Matematik müzesi ziyareti her gün gidilen şirince köyü yaşayarak öğrenmemizi sağladı. Gezi programında yer aldığı halde (“hocam biz hayvanları kilit altında değil matematik köyündeki gibi özgür görmek istiyoruz”) yapılmayan hayvanat bahçesi gezisi bizim içinde oldukça öğretici ve sevindirici olmuştur.

Gezi sırasında öğrencilerimizin öğretmenlerine ve köyün kurallarına gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Gezi sonrası öğrencilerimizden aldığımız geri dönütlerden anladığımız kadarı ile seneye daha kalabalık bir şekilde yine matematik köyündeyiz.