Suriyeli Mülteci Çocuklarla “Arkadaşlık”

Projemizin amacı, Suriyeli mülteci çocukların sosyal uyumunu destekleme amacıyla İTO Kadınlar Çeşmesi İlkokulunda bulunan yaklaşık 30 Suriyeli mülteci çocuk ve öğrencilerimiz arasında bir köprü oluşturarak, paylaşımda bulunacakları etkinlikler vasıtasıyla kaynaşmalarına yardımcı olmaktır. Proje Galileo Galilei İtalyan Lisesi Öğrenci Meclisi ve Felsefe Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübünün ortaklaşa çalışmalarıyla, Okul İdaresi ve Okul Aile Birliğinin katkılarıyla “Arkadaşlık” teması adı altında yürütülmektedir.

14.04.2017 günü İTO Kadınlar Çeşmesi İlkokuluna tanışma amaçlı bir ziyaret ile projemiz hayata geçmiştir. Öğrencilerimiz beraberlerinde götürdükleri boya kalemleri ve resim defterleri ile küçüklerle birlikte aynı kâğıda resim yaparak iletişim kurmaya başladılar. İkinci ziyaretimiz ise 28.04.2017 günü gerçekleşti. Bu kez toplarla ve isim kartlarıyla gittik. Küçüklerle oyun yoluyla ve oyun sırasında kurulan bağ onları olduğu kadar öğrencilerimizi de mutlu etti. Çalışmalarımız oyun ve müzik yoluyla etkileşimi artırarak devam edecektir.