Sapienza Üniversitesi Okulumuza Misafir Oldu

13 Ekim 2017 Cuma günü, Sapienza Üniversitesi iletişim sorumlusu Doktor G. Gaglione tarafından 12.sınıf öğrencilerine, Sapienza Üniversitesinin akademik birimleri, eğitim anlayışı ve öğrencilerine sunduğu fırsatları içeren bir seminer verildi. Sapienza Üniversitesi 1303 senesinde kurulmuş dünyanın en eski, Avrupa'nın ise en büyük devlet üniversitesidir.

Dünya sıralamasında her sene ilk 100’ün içinde olan üniversite; eğitim kalitesiyle, çeşitli fakülteleriyle, dünyada birçok ülkedeki üniversitelerle yaptığı iş birliği ile öne çıkmaktadır. Sapienza Üniversitesinin geniş kütüphaneleri, yemekhaneleri, farklı kursları ve öğrencilerine sağladığı bursları bugün pek çok öğrenci tarafından tercih edilmesindeki nedenlerdendir. Hem İtalyanca hem de İngilizce eğitim alma imkanı olan üniversitede; mimarlık, ekonomi, mühendislik, hukuk, tıp, psikoloji ve eczacılık gibi bölümlerin tercih edilmesi durumunda, İtalyanca yeterlilik sınavı Eylül 2018'de yapılacak, İngilizce yeterlilik sınavı ise Kasım 2017’den itibaren yapılmaktadır.