Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

SAĞLIKLI YAŞAM

‘’Beyaz Bayrak’’ sertifikasına sahip olan okulumuz Özel Galileo Galilei İtalyan Lisesi, 2015/2016 Eğitim Öğretim yılında Avrupa Birliğinin desteklediği, Sağlık Bakanlığının ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak yürüttüğü ‘’Beslenme Dostu Okul Projesi’’ ne başvurmuştur.

Beslenme Dostu Okul Projesi ile okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve okul sağlığının iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak yürüttükleri sıkı teftişler neticesinde ‘’Beslenme Dostu Okul ‘’ sertifikası nadir okullara verilmektedir.

Hipokrat MÖ 480’de yaşamın temel ilkesini şöyle açıklamıştır: ‘’Sağlıklı yaşam için; bireyin beden yapısının (kalıtım) ve çeşitli besinlerin etkilerinin bilinmesini gerekir. Ancak beslenme tek başına yeterli değildir, sürekli olarak egzersiz yapılmalıdır.’’ Sağlıklı yaşamı özümsüyorsak bu temel ilkeyi her zaman esas almalıyız.

Okulumuzun ‘’Beslenme Dostu Okul’’ sertifikası almış olması, öğrencilerimizin hijenli bir ortamda sağlıklı bir yaşam yaşamalarının bizim için büyük önem taşıdığının bir göstergesidir.