Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

KORONAVİRÜS- COVİD 19 ‘DAN KORUNMAK

Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son bilgilendirmede ülkemizde bir kişide bu virüsün görüldüğü, ilgili kişinin ve yakınlarının karantinada olduğu, hasta kişinin de durumunun da iyi olduğu iletildi.

Her virütik hastalıkta olduğu gibi, bu hastalıktan korunmak amacıyla bireysel farkındalık ve yüksek bilinç seviyesi ile hareket etmek durumundayız. Okul İdaresi olarak bireysel yapmamız gerekenler okul içine ve sınıflara astığımız afişlerde belirtilmektedir.

PANİK DEĞİL ÖNLEM KURTARIR!

Okulumuzda Koronavirüse karşı birçok tedbir alınmış ve bu tedbirler titizlikle uygulanmaya başlanmıştır. Okulumuzda alınan tedbirler aşağıdaki gibidir. Bilgilerinize sunarız.

KORONAVİRÜS- COVİD 19 ‘DAN KORUNMAK İÇİN OKULUMUZDA ALINAN TEDBİRLER

- Tüm sınıflara öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına, Okul Hemşiresi Saniye GÜLER tarafından Koronavirüsten korunma tedbirleri ve Hijyen kurallarıyla ilgili sunumlar yapıldı.

- Sınıflara ve okulun belirli yerlerine Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Koronavirüsten Korunma Yolları ve Dikkat Edilecek Hususlarla ilgili posterler asıldı.

- Tüm öğrencilere Koronavirüsden korunmak için yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirici postlar gönderildi.

- Okulun ortak kullanım alanlarına ve Okul Kantinine öğrencilerimizin ve tüm personelimizin kullanabilmesi için dezenfektanlar konuldu.

- Okulumuz Sodexo Temizlik Firması ile çalışmaktadır. Sodexo Firması tarafından okulun ve sınıfların temizliğinde Koronavirüs tehlikesine tedbir olarak dezenfekte özelliği olan temizlik malzemeleri kullanılmaya başlandı.

- Okulumuzun temizlik ve hijeni tüm gün boyunca Sodexo firması tarafından titizlikle yapılmaktadır.

- Okul servislerimiz dezenfekte edilmiş ve tüm servislere dezenfektanlar konulmuştur. Servisler düzenli dezenfekte edilmeye devam edilecektir. 

- Okulumuz aktif öğrencileri ve velileri haricinde dışardan gelen misafirlerin okula girişleri belirli bir süre için durduruldu.