Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

FARKLI KUŞAKLARLA İLETİŞİM

 Süre: 1 saat

 Konuşmacı: İrem RONA İNAN – Psikolog

  • Ne istediğini soruyoruz ama bilmiyor.
  • Empati gösteriyoruz ama tam ulaşamıyoruz.
  • Çocuklarımızla kuşak farklılığı olmaması gerekir ama kimi zaman çatışıyoruz.
  • Onun iyiliğini istiyoruz ama yanlış anlıyor.
  • Bir şey söyleyince, ya savunmaya geçiyor, ya saldırgan konuşuyor ya da içine kapanıyor, sohbet etmekte zorlanıyoruz.

Bu sözleri çoğaltabiliriz, bunlar çocuklarımızla ilgili içseslerimiz. Kimi zaman doğal olarak kaygılanıyoruz.  Seçilen kelimeler, yaklaşım biçimi ilişkileri etkiliyor ve kendimizi huzursuz bir ortam içinde bulabiliyoruz, ya çatışma içine giriyoruz ya da her birimiz kendi köşemize çekiliyoruz. Oysa farklı yaklaşımlar ve seçilen uygun kelimeler iletişimi kuvvetlendiriyor ve ilişkileri yakınlaştırıyor. Bu söyleşide farklı kuşakları anlayarak, kelimelerde yapacağımız küçük değişikliklerle, hayatımızı kolaylaştıran, iletişimde ve ilişkilerimizde sağlayabileceğimiz büyük adımlara yönelik ipuçları veriliyor. 


İrem RONA İNAN

TED Ankara Koleji’ni bitirdi ve Ankara Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi – Çapa’da bir yıl staj yaptı.

Psikolog ve yönetici olarak, 20 yıl farklı sektörde iletişim stratejisi ve pazarlama konularında çalıştı. Son 10 yıldır gençlere ve yetişkinlere yönelik gelişim ve performans danışmanlığı yapmaktadır.

Öğrencilerin potansiyellerini keşfetmeleri, belirledikleri başarı hedeflerine ulaşmaları için, Motivasyon, Hedef/Planlama, Konsantrasyon, Kaygılarla Baş Etme, Alışkanlıklar, Yaratıcılık konularında beceri geliştirmelerine yönelik kişisel danışmanlık vermekte. Gelişimi destekleyici Hızlı Okuma, Hafıza Teknikleri, Mind Mapping gibi araçları da danışmanlığında kullanmaktadır.

Oyunların en kolay davranış değişikliği yarattığına inandığı için bu konuya hep ilgi duydu ve danışmanlığında da kullandığı pek çok oyun fikri geliştirdi. “Türkiye’de İlk Türk Kutu Oyunu’nun yaratıcısı olarak Pictomania kutu oyununu piyasaya sundu.  

Kurum çalışanları için de, Motivasyon, Konsantrasyon, Proaktif Davranış ve Hedefler, Inovasyon, Yaratıcılık, Problem Çözme ve Karar Verme, Zor Kişilerle Başa Çıkma, İletişim, Farklı Kuşakları Anlama, Etkileme ve İkna, Müzakere Becerileri konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir.