BİR KİTABIN ARDINDAN… ÖTEKİ BAHÇE

10. sınıf öğrencilerimizin 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılındaki proje kitabı Sevgili Ali Kırca’nın “Öteki Bahçe” adlı romanıydı. Öğrencilerimiz kitabı çok severek ve beğenerek okudular. Edebiyat öğretmenimiz Özlem Azak’ın “Ayrımcılık” ve “Kimlik Tartışması” başlıklı projesinin birinci adımında, romanda geçen mekanları yerinde görmek ve olayları daha iyi anlamak amacıyla 25.11.2017 Cumartesi günü Heybeliada’ya bir gezi gerçekleştirdik. Çam Limanı, Terk-i Dünya Manastırı, Değirmen Burnu gibi birçok mekânı gezdik ve buralarda geçen olayları hatırlayıp yorumladık. Güzel bir yemeğin ardından gezimizi bitirdik.

Yaparak yaşayarak öğrenmenin kalıcılığının tartışılmaz olduğu günümüz eğitim sisteminde öğrencilerimizin keyifli dakikalar da geçirmesi bizleri ayrıca mutlu etti.