Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

9.SINIFLARLA BİR KİTABIN ARDINDAN… Ahmet Ümit İstanbul Hatırası

9. Sınıfların dönem okuma kitabı olan Ahmet Ümit’in İstanbul Hatırası adlı kitabının izinde devam eden yolculuğumuzun durakları son derece keyifliydi.

1. durak, bütün dünyada polisiye romanın kraliçesi sayılan Agatha Christie’nin ünlü romanından uyarlanan “Doğu Ekspresinde Cinayet” adlı film gösterimiydi.

Dünyada üç imparatorluğa başkentlik etmiş bir şehirde yaşıyoruz, bunlar gerek hüküm sürdükleri dönemin uzunluğu gerekse geride bıraktıkları tarihle dünyanın en büyük imparatorlukları. Bu yüzden İstanbul, hepsinden süzülen güneşli bir çehre… Öğrencilerimizle birlikte, bu güneşli çehrenin gözlerinin içine bakmaya vesile oldu konusu İstanbul’da geçen bir roman…

”9. Sınıflarla Bir Kitabın Ardından” projesi kapsamında hazırlanan çalışmada ikinci durak, şiir müzik ve masallarla “İstanbul” konulu “İstanbul Kanatlarımın Altında” sunumuydu. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Deniz Kolçak tarafından gerçekleştirilen sunum, 9.sınıf öğrencilerimize edebiyat ve müzikle iç içe oldukları güzel dakikalar geçirtti. Sunumu, Tarih Öğretmenimiz Ayşe Tosun’un önderliğinde öğrencilerimizin hazırladıkları İstanbul fotoğraflarından oluşan bir sergi de süsledi.

9. Sınıflarla “Bir Kitabın Ardından” projesinin üçüncü durağında ise Galileo Galilei İtalyan Lisesi, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Sayın Seval Şahin söyleşisine ev sahipliği yaptı. Polisiye roman kurgusu üzerine yoğunlaşan söyleşinin konusu “Bir Polisiye Roman Olarak İstanbul Hatırası” idi. Öğrencilerimizin sorularıyla katkıda bulundukları söyleşi, büyük ilgi ve beğeni topladı.