İTALYA ‘DA YAZ OKULU 2017

Sevgili öğrencilerimizi İtalyan dilini ve kültürünü yerinde ve İtalyanlarla iç içe yaşamak üzere Roma’da harika bir yaz dönemi bekliyordu.

Amacımız çocuklarımızın yalnız başlarına değil, her zaman İtalyan eğitmenlerle birlikte, hem derslerini hem de kültürel gezilerini sürekli İtalyanca dinleyerek, anlayarak ve konuşarak geçirmeleridir.

Öğrencilerimiz hafta içi sabahtan öğlene kadar yapılan derslerin ardından tüm günlerini yine İtalyan öğretmenleri ile geçirerek her gün yeni bir yerin keşfini yapmaya koyuldular. Bu keşiflerde her zaman,  öğrencilerimizin İtalyanca dillerini geliştirmelerini sağlayarak gördükleri tarihi eserler hakkında bilgiler verildi.

Tüm günlerini her zaman biz öğretmenleri ile birlikte geçiren öğrencilerimiz gezi sonunda gün batımını kumsalda yine İtalyan

gençleri ile plaj voleybolu oynayarak ve de denizde yüzerek tamamladılar.

Hafta sonları çeşitli gezilerle yine kültürel açıdan bilgilerine bilgi katan gençler Floransa şehrini ve mimari yapısını yerinde gördüler.

İtalyan yaz okulunu tamamlayan öğrencilerimiz sertifikalarını da almanın haklı gururunu yaşadılar.

Öğrencilerimiz tarihi güzellikleri yerinde gezerlerken lise 1 İtalyanca derslerine ışık tutacak, temel oluşturacak pek çok konuya da giriş yaptılar ve çeşitli kültür, tarih derslerini de çalıştılar.

Ailelerimizin yazdıkları binlerce teşekkür mesajları biz öğretmenlere her zaman büyük bir mutluluk verdi.

Biz de kendilerine içten teşekkürlerimizi yineliyoruz ve sevgili öğrencilerimize yeni ders yılında başarılar diliyoruz.

Sevcan T. Panaioli